Nieuws
459136
Nieuws

Volg onze tips

Hoe maak je indruk tijdens een eerste date?

In je neus peuteren, alleen maar over jezelf praten of over je ex en een onverzorgd uiterlijk. Deze dingen moet je vooral laten als je tijdens een eerste date een goede indruk wilt maken. Hoe het dan wel moet? VROUW geeft tips.

Foute cd’s

Haal alle foute cd’s uit de auto. Als je een heel klassieke, nette man aan de haak hebt geslagen dan maak je misschien niet zo’n goede eerste indruk als je een of andere carnavalskraker of death methalband-cd in je auto hebt liggen. Zorg er trouwens ook voor dat je alle rommel weggooit, zoals lege bekers, papiertjes en andere viezigheid. Je wilt toch een beetje goede indruk maken als hij voor het eerst in je auto zit.

Waar ga je naar toe?

Bepaal van te voren waar je je date mee naar toe neemt. Kies eerder voor iets waar jullie nog nooit zijn geweest dan voor een plek waar je altijd met je ex naar toe ging. Zo heb je al vanaf de eerste date iets dat samen van jullie is. Ga wel ergens heen waar je goede verhalen over hebt gehoord.

Wees beleefd

Denk er om: wees beleefd! Zorg ervoor dat je netjes dankjewel en alsjeblieft zegt en wees ook vooral beleefd tegen de ober of serveerster. Ga niet gapen als de ander wat vertelt en laat die mobiele telefoon met rust. En wat betreft het betalen van de rekening: degene die de ander heeft meegevraagd, betaalt de rekening!

Wees jezelf

Doe je niet voor alsof je iemand anders bent. Probeer ook niet te veel je best te doen om  beter te doen voorkomen dan je bent. Vooral mannen moeten niet overdreven doen met deuren openhouden en handkusjes geven: dat komt veel te geforceerd over. Wees lekker jezelf.

Gespreksstof

Bereid je een beetje voor op het gesprek. Bedenk een paar leuke onderwerpen of anekdotes. Ga het bijvoorbeeld niet hebben over je gezondheidsklachten, je menstruatie, geld, of hoe je vannacht hebt geslapen. Wat belangrijk is in het gesprek is dat er evenwicht is, dus ga niet overheersen en houd ook niet je mond dicht. Luister goed naar wat de ander zegt en toon interesse. Let er ook op dat je niet al te kritisch en negatief bent.

Net einde

Eerder schreven we al dat seks na een eerste date af en toe geoorloofd is, maar toch is het netter om na een eerste date niet al te veel van jezelf weg te geven. Geef een kus en laat merken dat je hem/haar leuk genoeg vindt voor een vervolgdate.