Nieuws
459174
Nieuws

Praat mee

Vliegtuigmaatschappij weigert borstvoeding

Niet alleen Facebook en restaurants weren moeders die borstvoeding geven, ook een vliegtuigmaatschappij liet een moeder weten dat ze geen borstvoeding aan haar kind mocht geven tenzij ze haar borst goed bedekte.

Ondanks een Amerikaanse wet die een moeder het recht geeft om in het openbaar borstvoeding te geven, werd een vrouw die met Delta Airlines wilde meevliegen, gezegd dat ze geen borstvoeding aan boord kon geven tenzij ze haar borst goed bedekte.

Borsten afdekken!

Voordat Lindsay Jaynes ging vliegen vroeg ze via Twitter aan de vliegtuigmaatschappij of het mogelijk was om haar tien weken oude zoon borstvoeding te geven aangezien hij weigerde flesvoeding te nemen of borstvoeding te drinken als ze haar borsten afdekte.

Flesje

Van een medewerker van Delta ontving ze een tweet waarin duidelijk werd gemaakt dat ze geen borstvoeding kan geven als ze haar borsten niet wilde bedekken. Ook stelde de maatschappij voor om in plaats daarvan een flesje mee te brengen, hoewel Lindsay duidelijk had uitgelegd dat haar kind flesvoeding weigerde.

 

”Dus ook al mag ik volgens de wet zonder bedekking in het openbaar borstvoeding geven, zeggen jullie dat ik dat niet kan?", tweette een ondertussen boos geworden Lindsay.

Fout

Uiteindelijk gaf Delta schoorvoetend toe dat ze een fout hadden gemaakt en boden ze excuses aan. Volgens de maatschappij was het een miscommunicatie van een werknemer die niet op de hoogte was van hun beleid over borstvoeding. ”We verwelkomen juist moeders die borstvoeding geven aan hun baby’s."

Waarom is er elke keer weer opschudding over moeders die hun baby in het openbaar borstvoeding geven? Praat met ons mee!