Nieuws
459235
Nieuws

Borstvoeding van een andere vrouw?

Moedermelk te koop

PARIJS - Franse homokoppels mogen sinds mei van dit jaar niet alleen trouwen, maar ook kinderen adopteren. Een jonge Franse moeder ziet goud geld in deze ontwikkeling. Voor een flinke smak geld kunnen homostellen de borsten van deze Française namelijk inhuren.

Via de Franse variant van Marktplaats, E-Loue, biedt de 29-jarige verpleegster haar borstvoeding aan. Haar doel is om homostelletjes een handje te helpen. Geïnteresseerden moeten echter wel diep in de buidel tasten voor een beetje hulp. Aan de borstvoeding van de jonge moeder hangt een prijskaartje van €100 per dag. In ruil voor dit bedrag geeft de Française dagelijks tien borstvoedingen.

Legale verhuur

“Op E-Loue kun je alles huren”, is de slogan van deze advertentiewebsite. Toch trok de directeur van de site de advertentie van de moeder wel in twijfel. Na enig onderzoek door het personeel bleek echter alles in orde en was er geen twijfel over de echtheid van de oproep. Hoewel het verkopen van moedermelk in Frankrijk verboden is, overtreedt de vrouw de wet niet door haar borsten te verhuren. De aanvragen stromen inmiddels binnen bij de melkmama.

Risico's

Maar is borstvoeding van een andere moeder eigenlijk wel gezond voor jouw kindje? Volgens deskundigen is moedermelk van de biologische moeder altijd het beste. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is donormelk altijd nog beter dan kunstmatige voeding. Wel zitten er ook risico's aan de borstvoeding van een andere mama. Je kunt namelijk via moedermelk ziektes overbrengen op een baby. Bij een donorbank worden moeders daarom altijd grondig onderzocht.

Vertrouwen

Deze Franse moeder schrijft in haar advertentie kerngezond te zijn, maar zou jij hier zomaar op vertrouwen? Zou jij je kind überhaupt aan de borst bij iemand anders hangen of ga je dan toch liever voor de kunstmatige variant? Praat met ons mee!