Nieuws
459236
Nieuws

Vind jij het kunnen?

Borstvoeden in het openbaar

Je blouse openknopen in een drukke winkelstraat en je kind aan de borst leggen. Zou jij het kunnen?

Selma Blair wel. Zij heeft in Amerika de voorpagina gehaald, omdat ze in het openbaar haar tweejarige zoontje borstvoeding heeft gegeven.

Ze deed dit op een bankje in een van de drukste winkelstraten van Los Angeles.

Blair wilde blijkbaar een statement maken en laten zien dat ze het niet eens is met de ophef die vorige week is ontstaan in Amerika. Een moeder die haar vijf maanden oude baby de borst gaf in een restaurant, kreeg van een ober te horen dat ze daar onmiddellijk mee moest stoppen.

Werkende moeder

Onze eigen topmodel Doutzen Kroes twitterde een paar jaar geleden een foto van zichzelf midden in een fotoshoot terwijl ze borstvoeding gaf aan haar zoontje. 'Werkende moeder', zette ze erbij. 

Miranda Kerr

Andere sterren die er niet om malen om met hun blote borst en al, borstvoeding gevende in beeld te komen, zijn onder meer Miranda Kerr, Pink, Julie Bowen, Maggie Gyllenhaal en Alice Silverstone.

Durf jij jouw baby in het openbaar borstvoeding te geven of vind jij dit meer een privémoment? Mogen moeders ongegeneerd overal en altijd hun kindje borstvoeding geven? Of zijn er grenzen? Kan jij het je voorstellen dat sommige mensen het onsmakelijk vinden als dit voor hun neus in bijvoorbeeld een restaurant gebeurt?

Praat met ons mee!