Nieuws
459258
Nieuws

Gisele: 'zes maanden borstvoeding verplichten!'

Gisele Bundchen is nu niet alleen maar gespreksstof vanwege haar mooie uiterlijk, maar ook haar uitspraken over borstvoeding heeft veel stof doen opwaaien. Het topmodel vindt dat  wereldwijd wettelijk moet worden vastgelegd dat een moeder haar baby de eerste zes maanden borstvoeding moet geven.

Ze deed deze uitspraak in een interview in de Britse versie van Harper's Bazaar. "Je gaat toch geen chemisch voedsel aan je eigen kind geven als ze nog zo klein zijn", stelt het Braziliaanse topmodel.

Reacties

Haar uitspraak veroorzaakte een storm aan reacties van ouders die daar anders over denken en die haar maar ongevoelig vinden. Gisele is blijkbaar geschrokken van alle reacties en probeert in haar blog haar mening te nuanceren. ”Ik begrijp dat iedereen zijn eigen ervaring en mening heeft en ik ben niet degene die daarover moet oordelen. Ik vind dat een nieuw leven op de wereld brengen een van de belangrijkste dingen is die een mens kan doen en het is  een zeer uitdagende taak. Ik denk ook dat alle moeders hun best doen."

Ben jij het met Gisele eens dat het wettelijk moet worden vastgelegd dat alle moeders de eerste zes maanden borstvoeding aan hun baby moeten geven? Praat met ons mee!