Nieuws/Binnenland
459270013
Binnenland

Vuurwerk Scheveningen weer afgelast

SCHEVENINGEN - Het wintervuurwerk dat zondagavond op het strand van Scheveningen zou plaatshebben, gaat andermaal niet door. De Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen heeft samen met de zogenoemde omgevingsdienst tot de afgelasting moeten besluiten, omdat er windkracht 6 richting de kust wordt verwacht.

De organisatie heeft dikke pech: van de vier zondagavondvuurwerken die er deze maand waren gepland, is alleen de eerste op 1 december doorgegaan.

Bjorn van Dijl, voorzitter Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen, betreurt ook de afgelasting van het festijn van deze zondag. „Wij hadden graag samen met iedereen het bewogen jaar knallend willen afsluiten. Nu kijken wij uit naar de zomer waarin wij hopen dat iedereen op Scheveningen alsnog kan genieten van de spectaculaire vuurwerkshows van de 40e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen.”

Dat 40ste zomervuurwerk ging dit jaar ook al niet door, vanwege de veiligheidseisen, maar geduimd wordt dus dat het in 2020 alsnog kan plaatshebben.