Nieuws/Binnenland
459382
Binnenland

Zo word je net zo mooi als Candy

Candy's beautytips

Al meer dan twintig jaar staat ze in de spotlights. Als er dus íemand weet hoe ze zich mooi moet maken... Dit zijn haar briljante tips.

1. Maak je wenkbrauwen breder

“Het was een tijdje mode om dunne wenkbrauwen te hebben. Maar als je ouder wordt, staat dat niet mooi. Daarom is het beter om wenkbrauwen bij te tekenen en breder te maken. Niet met donkere streepjes, maar met een natuurlijke kleur. Denk: Brooke Shields, niet: Pamela Anderson.”

2. Probeer eens valse wimpers

“Ik ben een fan van valse wimpers omdat ze mijn gezicht sprekender maken. Het liefst neem ik die van MAC of theaterwinkels, want die blijven enkele dagen zitten. Ik knip altijd een stukje van de buitenkant (lange kant) af, zodat het een beetje natuurlijk blijft. Je kunt ook permanente wimpers nemen; die blijven lang zitten en staan heel mooi.”

3. Teken je lippen bij

“Mijn lippen beginnen dunner te worden, dus teken ik ze altijd bij. Niet met zo’n donker ‘dijkje’ rondom, maar subtiel met een zachte tint. Daarna vul ik ze in met een bijpassende kleur. Je kunt ze ook helemaal inkleuren met lippotlood en dan lipstick erover. Blijft extra lang zitten, in mijn vak wel zo handig. Er zijn ook ‘chubby sticks’, die tussen een lippotlood en lipstick in zitten. Die van Clinique is perfect!”

4. Maak je gezicht schoon

“Ik maak mijn gezicht altijd schoon voordat ik ga slapen, maar ben niet het type voor serums en crèmes. Ik gebruik wel graag een rijke dagcrème omdat ik een erg droge huid heb. Ik ben nu weer fan van Clarins Crème Riche for Very Dry Skin. Maar mijn moeder gebruikt al jaren gewoon Nivea en zij ziet er ook nog geweldig uit.”

5. Gebruik een goede shampoo

“Ik heb van nature een enorme bos haar. Wassen, föhnen en stylen is een hele klus. Meer dan twee keer per week red ik echt niet. Het liefst gebruik ik producten van Pureology. Duurder dan gewone shampoos, maar ik zie echt verschil. Mijn haar is minder droog en gemakkelijker te stylen.”

6. Zorg voor keiharde nagels

“Ik kan er niet goed tegen als mijn handen er onverzorgd uitzien. Veel mensen kijken naar mijn handen, dus met afgekloven randjes kom ik echt niet weg. Tegelijkertijd ben ik niet het type dat een uur lang met haar vingers gaat wapperen totdat de nagellak droog is. Ik laat daarom eens in de zoveel tijd ‘shellac’ aanbrengen. Dat is nagellak die meteen droog is én kei en keihard wordt. En ik kan het weten, want ik ben heel onvoorzichtig met m’n nagels.”

7. Slaap op een dik kussen

“Ik neem altijd mijn eigen kussen mee als ik op reis ga. Thuis slaap ik ook met mijn hoofd een stukje hoger. Dan word ik minder ‘verkreukeld’ wakker en zakt er ook niet zoveel vocht naar mijn gezicht, met wallen als onwenselijk resultaat.” 

8. Drink niet te veel

“Van veel water drinken krijg je een mooie huid, zeggen ze. Maar het viel me op dat ik steeds van die wallen onder mijn ogen had als ik wakker werd. Een visagiste gaf me de tip om ’s avonds geen water meer te drinken, omdat je het ’s nachts niet meer voldoende kwijtraakt. Dat werkt echt heel goed.”

9. Kom in beweging

“Ik heb diverse sporten gedaan, waaronder hardlopen en yoga, maar de beste en snelste resultaten bereik ik met Pilates. Het lijkt een beetje op yoga, maar is meer gericht op het stretchen en trainen van spiergroepen. Ik vind het makkelijker om te doen, ook al is het fysiek inspannender. Bij yoga moet je de hele tijd zo geconcentreerd zijn. Als ik druk of moe ben, lukt dat me namelijk niet. Bij Pilates doe je gewoon een aantal oefeningen. En het grote voordeel is dat je er mooie, lange spieren van krijgt.”

10. Zorg voor ontspanning

“Het klinkt een beetje zweverig, maar ik doe iedere ochtend vijf Tibetaanse oefeningen (zie bovenstaand filmpje). Het kost maar vijf minuten en het helpt me om wakker te worden en energie te krijgen. Het is een mix van yoga en stretchoefeningen. Daarna ben ik klaar voor de dag. Aanrader!”