Nieuws
459741
Nieuws

Tips voor een stralende huid in de herfst

Beautyproof de herfst door

IJskoude regen, gure wind, loeiende verwarming. In de herfst krijgt je huid het flink te verduren. En juist daarom moet je je lijf extra goed verzorgen. VROUW zet negen tips op een rijtje hoe je je huid ook in de herfst mooi en stralend houdt.

Scrubben

Begin met een complete lichaamsscrub. Gebruik voor je gezicht een speciale gezichtsscrub. Dit is vaak een mildere variant van een lichaamsscrub. Door deze intense scrub verwijder je dode huidcellen en krijgt je huid de kans om nieuwe huidcellen aan te maken. Wat zal je huid zacht aanvoelen!

Jojoba of kokosolie

Nadat je jezelf flink hebt afgespoeld, droog je je huid af. Zorg dat de huid nog een beetje vochtig is en breng jojoba- of kokosolie aan. Dit zorgt ervoor dat je huid na een warm bad of hete douche goed gehydrateerd uit de strijd komt. Heb je geen jojoba- of kokosolie voor handen, smeer je lijf dan in met een lekkere vettige body lotion. Je lichaam heeft tenslotte ook vocht nodig, zeker in seizoenen als de herfst of winter!

Stralend haar

Als een van de eersten loop jij met een dikke wollen wintermuts op. En als een van de laatsten berg je 'm weer op. Je haar krijgt daardoor weinig ademruimte. Voorkom dat je rondloopt met een bos stro en verzorg je haren goed! Hier lees je hoe je je haar weer laat stralen.

Drink water

Ongeacht het seizoen: drink water, zo houd je je huid en lijf gehydrateerd en zie je er frisser en gezonder uit. Dit is ook een van de tips van onze voedingsdeskundige Rolien Scheepbouwer. Lees hier meer tips voor een frisse en stralende huid.

Bescherming tegen de zon

Het voelt misschien niet zo, maar in de koudere seizoenen kan de zon alsnog schade aanrichten. Ook in de herfst is het verstandig te blijven smeren. Om nu met een factor 50 door de stromende regen te fietsen, is misschien wat overdreven, maar wat dacht je van een heerlijke dagcrème met een SPF factor 15 of 20? Zo krijgt je huid toch de nodige bescherming en wordt je gezicht heerlijk gehydrateerd.

Smeren

Die dikke kleding belemmert je huid vrij te ademen. De eerste scheurtjes vertonen zich al: je huid is zo droog als de Sahara. Koop daarom een vettige body lotion waarmee je je lichaam goed insmeert. Ben je verzot op een hete douche of stap jij het liefst in een gloeiend heet bad? Vergeet vooral dán niet om je huid te voeden met een dikke laag lotion.

Lippen

Een echte herfstbeauty verzorgt ook haar lippen. Kloven, velletjes: met een simpele lippenbalans voorkom je de meeste lipellende. Want tijdens die romantische wandeling door het rood, oranje en bruin gekleurde park met je nieuwe vlam, wil je natuurlijk wel de meest aantrekkelijke lippen hebben, toch?

Gezichtsmaskertjes

Neem af en toe een voedend gezichtsmasker. Geen zorgen over de kosten, want met een paar huis-, tuin- en keukenspulletjes heb je binnen een mum van tijd zelf gezichtsmaskertjes gemaakt! Of wat dacht je van een zelfgemaakt haarmasker, lippenbalsem, body scrub en nog heel veel meer schoonheidsproducten die je zelf in elkaar kunt flansen?

Ga naar buiten

Trotseer de wind. Trotseer de regen. Ga naar buiten en adem frisse lucht in. Er kan niets op tegen een wandeling of stuk hardlopen in de buitenlucht. Adem in… Adem uit…

Fijne herfst gewenst!

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest