459906
Nieuws

Wat te doen met een kerstcadeau voor hem/haar?

Wat ga je met kerst aan je lief geven. Iets wat hij of zij graag wil hebben, iets romantisch of misschien wel iets praktisch? Wat kun je nu het beste doen als je de liefde van je leven wil verwennen met een mooi kerstcadeau. Hier de do’s en don’ts!

1.  Koop nooit iets wat te maken heeft met diëten. daarbij moet je ook denken aan een abonnement op een sportschool, fitnessapparaten, en dieetboeken. Stel dat je partner specifiek om bepaalde hardloopschoenen heeft gevraagd, ga er dan voor, maar alleen als daar echt om gevraagd is! Als je onaangekondigd met een cadeau op de proppen komt dat met afvallen te maken heeft dan zou je de boodschap kunnen overbrengen dat je hem/haar te dik vindt.

2. Koop echt iets wat de ander wilt en niet iets voor jezelf. Dus als je als man dat spannende zusterpakje koopt dan kun je er vanuit gaan dat je partner dat niet op haar verlanglijstje had staan. Of stel dat je hem eens in een nieuwe spijkerbroek wilt zien, dan is  kerst misschien niet het goede moment om hem dat als cadeau te geven.

3. Houd er rekening mee om voor elkaar een cadeau te kopen. Dat klinkt misschien logisch, maar het zal je maar gebeuren dat jij wel een cadeau voor hem hebt gekocht en hij niets voor jou. Dat zou heel gênant zijn. Spreek dus goed af dat jullie een cadeau voor elkaar kopen.

4. Mannen: geef haar geen praktisch cadeau zoals bijvoorbeeld een strijkijzer. Dat zijn geen cadeaus waardoor het vuur in je relatie wordt aangewakkerd.

5. Geef geen cadeaubonnen. Hoe saai kun je zijn. Ook hier geldt: als je partner echt om een cadeaubon van een specifieke winkelketen heeft gevraagd dan kun je een dergelijk cadeau geven. Maar mocht dat niet het geval zijn dan komt een bon over alsof je niet echt je best hebt gedaan.

6. Bewaar de kassabonnen en probeer niet beledigd te zijn als je lief eerlijk zegt dat hij niet blij is met zijn of haar cadeau. Schroom ook niet om te vragen waarom hij of zij het cadeau niet mooi vindt, daar kun je alleen maar van leren.

7. Vergeet niet de prijskaartjes te verwijderen. Het is nooit leuk om te zien hoeveel een cadeau heeft gekost.

8. Om je cadeau nog specialer te maken, kun je een handgeschreven kaartje aan het cadeau doen. Met een paar mooie en gemeende woorden kun je de ander heel speciaal laten voelen.

9. Vraag de ander om een verlanglijstje, zeker als je geen idee hebt wat je moet kopen. Het kan natuurlijk zijn dat hij/zij niets van zijn/haar lijstje krijgt, maar je krijgt wel een idee wat de ander leuk vindt.

10. Pak je cadeautje in! Er zijn in de winkels speciale balies aanwezig waar je je cadeaus kunt laten inpakken, maar als je aan het pakje kan zien dat hij zelf moeite heeft gedaan om er iets moois van te maken, dan maakt dat het toch iets specialer.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest