Nieuws
459940
Nieuws

Dr. Love adviseert...

Ik haat mijn schoonzus

DR. LOVE - Ik haat mijn schoonzus. Zo, dat is er uit. Al vanaf de eerste keer dat mijn vriend me mee naar zijn ouderlijk huis nam, doet het mens vervelend tegen me. Ze laat me steeds merken dat ik een indringer ben en laat geen mogelijkheid onbenut om mij duidelijk te maken hoe hecht de band is tussen haar en haar broer.

Beste dokter Love,

Ik haat mijn schoonzus. Zo, dat is er uit. Al vanaf de eerste keer dat mijn vriend me mee naar zijn ouderlijk huis nam, doet het mens vervelend tegen me.

Ze laat me steeds merken dat ik een indringer ben en laat geen mogelijkheid onbenut om mij duidelijk te maken hoe hecht de band is tussen haar en haar broer. Het lijkt wel of de gesprekken alleen maar kunnen gaan over hoe leuk zij het samen hadden toen hij ook nog vrijgezel was en regelmatig nodigt ze hem uit om met hem te gaan stappen of naar een concert te gaan: ‘want ja, die band, daar vind ik toch niks aan’.

Natuurlijk leg ik mijn vriend geen strobreed in de weg. Als hij liever met zijn zus op stap gaat dan met mij, kan ik er ook niks aan doen. Maar het stoort me wel dat ze mij zo buitensluit. En het stoort me ook dat hij dat niet eens inziet. Soms denk ik dat hij liever bij zijn zus is dan bij mij. Nou dan trouwt hij toch lekker met haar!

Roos

 

Lieve Roos,

Kennelijk zijn jouw vriend en zijn zus altijd heel hecht geweest. Ze hebben een benijdenswaardige band.  En ik begrijp uit jouw noodkreet dat je schoonzusje zelf nog vrijgezel is? Ik zou haar zo snel mogelijk aan de man helpen.

Dan heeft ze wat om handen. Ik denk namelijk dat jaloezie hier een beetje een rol speelt. Zij is alleen en jij hebt een van de aardigste mannen die ze kent aan de haak geslagen. Probeer haar niet te haten, maar heb een beetje begrip voor haar eenzaamheid. Betrek haar bij jouw leven, vraag of ze een keer mee gaat winkelen, geef haar een rol in jullie leven. En lucht daarnaast je hart bij jouw vriend. Vertel hem dat je de band die hij met zijn zus heeft, geweldig vindt, maar dat het voor jou soms wel een beetje moeilijk is.

Waarschijnlijk heeft hij er geen idee van dat jij je buitengesloten voelt als ze jou niet mee vragen naar een optreden omdat je minder met muziek bezig bent dan hij en zijn zus. En dan tot slot: kom een beetje voor jezelf op. Als je schoonzus zegt ‘jij wil zeker niet mee?’ Kun je ook antwoorden: ‘jawel hoor, lijkt me leuk’ in plaats van in een hoekje te gaan zitten kniezen.

Liefs, Dokter Love

 

Zou jij Roos een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heb jij zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar drlove@telegraaf.nl.