Nieuws/Vrouw

Recept van maandag 10 dec 2012

Quiche met tomaat, tijm en geitenkaas

undefined

Ingrediënten: 1 rol quichedeeg ~ 2 el tijmblaadjes ~ 250 g jonge geitenkaas ~ 200 g kleine tomaatjes ~ 250 ml room 7% vet ~ 3 à 4 eieren ~ zout en peper

 

1. Rol het deeg uit en leg in een vorm die met bakpapier is bekleed. 

2. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes en verdeel ze over het deeg.

3. Knijp het vocht uit de tomaatjes en verdeel de in stukjes gesneden tomaat over de tijmblaadjes. Brokkel de geitenkaas eroverheen. Meng room, eieren, zout en peper en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de quiche.

4. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de quiche in 35 à 40 minuten bruin. U kunt ’m ook van tevoren maken, dan hoeft u de quiche alleen maar even op te warmen in de oven.

BEREIDINGSTIJD 60 minuten

Cateraar Erica Egberts

kookt wel vaker voor de band. Angela: “Ik vind het heel belangrijk dat we voor de voorstelling met z’n allen aan tafel eten. Flesje wijn erbij. Dat schept toch een band en dat zie je terug op het podium.” Erica’s bedrijf Mange-Tout verzorgt trouwens ook etentjes bij haar thuis. In haar sfeervolle eetkamer kunt u dineren of lunchen met bijvoorbeeld collega’s of vriendinnen. En mocht u een slaapplaats zoeken in Amsterdam… u kunt logeren in haar B&B.

Bekijk meer van