Nieuws/Vrouw

Recept van dinsdag 1 jan 2013

Rijstballetjes met gerookte makreel 

undefined

Ingrediënten: (voor ± 20 stuks) 150 g gerookte makreel ~ 300 g sushirijst ~ 1 tl wasabi ~ kropsla

 

1. Snij de makreel in 20 stukken van ± 2,5 x 2,5 cm.

2. Bereid de sushirijst zoals op de verpakking staat beschreven.

3. Laat de rijst afkoelen en verdeel in 20 porties.

4. Knip van plasticfolie 20 vierkanten en leg op elk vierkant een portie rijst en daarop een stukje makreel. Vorm van de rijst en makreel een balletje door de folie eromheen te draaien. Zorg er hierbij voor dat de folie goed om de rijst sluit.

5. Haal de balletjes uit de folie en garneer met wasabi.

6. Was de slablaadjes en schud ze droog. Verdeel de rijstballetjes over de slablaadjes.

Tip: Geen liefhebber van makreel? Maak dan rijstballetjes met tonijn, zalm, garnalen of forelkaviaar.

BEREIDING 20 minuten

Fingerfood

Hét kenmerk van fijne hapjes bij de borrel is niet alleen dat ze lekker zijn, maar vooral ook dat ze snel gemaakt zijn en er stijlvol uitzien. Het Grote Fingerfood Kookboek (€ 12,50, Veltman Uitgevers) helpt zelfs de grootste keukenkluns op weg.

Bekijk meer van