Nieuws/Vrouw

Recept van maandag 28 jan 2013

Turks brood met gegrilde groenten

undefined

1 Turks brood ˜ 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt ˜ 2 tenen knoflook, gehakt ˜ 75-100 ml extra vergine olijfolie ˜ 2 el citroensap ˜ 1-1½ el tahin (sesampasta) ˜ 8 plakjes gegrilde courgette ˜ 2 geroosterde paprika’s, in reepjes ˜ 1 bosje platte peterselie, gehakt

1. Verwarm de oven voor (200 °C). Bak het brood in 6-8 minuten warm en knapperig.

2. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de kikkererwten met de knoflook en de olijfolie tot een smeuïge pasta.

3. Breng de hummus op smaak met het citroensap, de tahin en zout en peper.

4. Snij het brood open. Besmeer de onderste helft met hummus en verdeel de groenten erover. Bestrooi met de peterselie en zout en peper naar smaak. Leg de bovenste helft van het brood erop, druk aan en snij in stukken.

5. Serveer meteen zodat het brood nog lekker warm is.

BEREIDING 20 minuten

ELKE DAG WEEKEND

Alle recepten komen uit Weekend lunch (€ 24,95 Karakter Uitgevers, ISBN 978 90 4520 078 1).

Bekijk meer van