Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Ballen voor Breda

GEEN - Het ergste vind ik dat er niet gewoon een busje is komen voorrijden bij de gemeente Breda waar een paar sterke verplegers zijn uitgestapt die zacht doch zeer beslist de krankzinnigen, die een enthousiaste kok verbieden om een maaltijd voor hongerige mensen te maken, uit het gemeentehuis hebben gehaald.

Afvoeren die gekken en een behandeling wegens grootheidswaanzin. En direct hun eigen bijdrage afrekenen. Kom op Breda, toon ballen voor de hongerige. Iedereen een balletje uitdelen. Is het gauw over die gekte.

Nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram havermout
  • 1 grote ui
  • 1 ei
  • 1 theelepel marmite
  • 1 blik tomaat in stukjes
  • 3 theel van dit mengsel (4 theel zout, 3 theel geraspte nootmuskaat, 2 theel gemalen witte peper, 1 theel gemalen foelie, 1 theel gemberpoeder,1 theel uipoeder, 1 theel gemalen koriander, 1 theel knoflookpoeder)

1. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, en de havermout. Eventueel nog wat broodkruim. Vorm er ballen van.

2. Doe olie in een pan. Braad het gehakt rondom goed bruin, een mooi korstje er aan.

3.  Haal het gehakt uit de pan en leg op de bord. Snipper de ui en doe die in de pan. Laat zacht worden. De tomaten er bij en de marmite.

4. Nu het gehakt in de saus leggen, scheutje water erbij en het geheel een half uurtje laten sudderen op de lage stand van het gas.

 

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten

 

Bekijk meer van