Nieuws/Binnenland
460032
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Voorjaarspesto

GEEN - Hoewel ik vrees dat al die buiten het seizoen gekweekte producten ons uiteindelijk veel meer gaan kosten dan de huidige prijs, warmte, lucht, water, vervoer, noem maar op allemaal, wil ik voor radijzen een uitzondering maken. Deze hebben het licht gezien. Lekker mooi rood. Rond. Ze smaken helemaal nergens naar, maar toch ze zijn er weer, die kleine sappige knolletjes, die zalige voorjaarsbodes.

Nodig

  • 1 bos radijs met blad
  • 1 eetl jalapeño peper uit glas
  • 1 theel kappertjes
  • 50 gr walnoten
  • zout, peper en walnootolie

Snij een heel klein uitje heel fijn. Je doet uit het potje jalapeño pepers, vijf pepers in een maalbeker. De ui er in, nog twee theelepels kappertjes erbij. Dan het hele bosje fris radijsblad! Ja, ik heb het nagevraagd, kan je zonder probleem gebruiken. Een handje walnoten en een scheutje walnootolie.

Dan draaien in de keukenmachine of lekker smeuïg wrijven in de tjobek. Beetje peper, klein beetje zeezout. Een heerlijke voorjaarspesto voor bij een stukje vlees bijvoorbeeld.

Reactie van het Diabetes Fonds: "Vrolijk recept, geheel diabetesproof! En met de pittige jalapeño-peper blijven we goed warm in het frisse voorjaar. Natuurlijk is deze pesto maar een klein onderdeel van de maaltijd. Inspiratie nodig voor de rest? Kijk voor meer tips op www.diabetesfonds.nl/recepten."

 

Meer recepten op www.etenengenieten.nl