Nieuws/Binnenland
460041
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

De lekkerste kipvleugels  

GEEN - Dacht je dat dat gedoe met dat paardenvlees erg was?  Morgen begint het inmiddels jaarlijkse FFF oftewel Food Film Festival in Amsterdam in de theaters Studio K en Kriterion.

Nodig:

  • 1 kg kippenvleugels
  • 8 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 5 cm gember, geperst
  • 2 stengels sereh (citroengras), gekneusd
  • 2 sinaasappels, schil geraspt en uitgeperst
  • 100 gr suiker
  • 2 eetl Thaise vissaus

Dacht je dat dat gedoe met dat paardenvlees erg was?  Morgen begint het inmiddels jaarlijkse FFF oftewel Food Film Festival in Amsterdam in de theaters Studio K en Kriterion. De ene documentaire na de andere, de ene film na de andere. Allemaal iets te maken met liefde voor het eten. Achter de kachel van het festival vinden we Joris Bijdendijk, bevlogen Youth Food Movement lid maar inmiddels wel dé chef van toonaangevende restaurant Bridges. Een man die zijn vrienden van toen niet vergeet. En vergeten wij  niet de  geweldige markt er om het festival heen?  Er zijn nog een paar kaarten. Gaan! www.foodfilmfestival.nl/

Zet de oven op 180 o C.  Bak sjalotjes, knoflook, gember, sereh, sinaasappelrasp  in wat olie aan, doe er het sap bij, de suiker, de vissaus en 150 ml water. Laat inkoken tot stroperig. Doe zout en peper over de kipvleugeltjes en bak ze snel in porties mooi bruin in een koekenpan.  Leg ze in een ruime ovenschaal, giet de saus er over, wentel de stukjes kip goed door de saus en schuif drie kwartier in de oven. Halverwege nog een keer omscheppen.  Beetje  peper nog. Haal direct de medaille voor populairste oma, opa, moeder of vader op. Of ben je nog jeugdig, leukste jeugd van het land! Zo lekker.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten