Nieuws/Binnenland
460047
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Nog één keer AGA met preitaart  

GEEN - Die Aga mensen houden niet op. Voor het heerlijke boek “Agacadabra” vroegen ze me nog even [email protected] op te geven. Bij deze. En klepper de klepper en daar vielen twee boekjes door de brievenbus, nu van de Aga Ownersclubleden.

Nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • ½ eet maïzena
  • 1 ui
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 ½ kg prei, gewassen en gesneden
  • 1 eetl boter
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes selderij
  • 3 eieren
  • 1 dl melk
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • ½ theel nootmuskaat
  • Zout en peper

Die Aga mensen houden niet op. Voor het heerlijke boek “Agacadabra” vroegen ze me nog even [email protected] op te geven. Bij deze. En klepper de klepper en daar vielen twee boekjes door de brievenbus, nu van de Aga Ownersclubleden. Ga maar even zitten: Het complete Aga Kookboek voor de beginnende en gevorderde AGA-bezitter. Jeetje, wat geweldig. Voordeel overigens van het Agacadabra (in eigen beheer uitgegeven) is dat het voor alle soorten ovens is geschreven. Het boek met de lange titel is echt alleen voor Aga bezitters. Dus nog een uit het eerste genoemde boek. Oven op 220 o C zetten. Bekleed een springvorm met bladerdeeg en strooi daar wat maïzena over (bindt het vocht). Snipper de ui en bak die met spek en knoflook in de boter. Voeg de kleingesneden prei toe. Laat 10 minuten smoren. Klop de eieren met de melk los en voeg het preimengsel, de geraspte kaas en de kruiden toe. Vul hiermee de taart en bak die in 40 minuten gaar. Oven mag wel iets terug op 180 o C, vind ik. Zo, en nu klaar met dromen over die Aga. Wilbrink, je hebt niets te klagen met je Atag stoomoven. Ook mooi. En dat er op die andere oven geen merkje staat, is ook niet erg. Hup, ovens aan, dan jaag je koude zo wel weg.

 

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten