Nieuws/Binnenland
460084
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Wentelteefjes

GEEN - Ik weet het, een recept van niks,  als je al enige kookervaring hebt, maar misschien gewoon een leuk idee. En weet je, ik maak het altijd met witbrood, maar nooit aan rozijnenbrood gedacht.

Nodig:

  • 4 plakken krenten of rozijnenbrood
  • 2 eieren
  • 1 1/2 dl. melk
  • 2 eetl. fijne kristal suiker
  • 1 theel  vanille aroma
  • 1 theel kaneel
  • boter om te bakken

Ik weet het, een recept van niks,  als je al enige kookervaring hebt, maar misschien gewoon een leuk idee. En weet je, ik maak het altijd met witbrood, maar nooit aan rozijnenbrood gedacht.  Verwarm de oven op 190 graden. Klop het ei met de melk, suiker, vanille aroma en kaneel goed los in een diep bord. Leg de boterhammen naast elkaar in het mengsel en laat ze zeker 10 minuten weken.  Draai ze tussendoor een keer om zodat de boterhammen zich kunnen volzuigen. Verhit de boter en bak hierin de boterhammen aan beide kanten mooi bruin in 2 minuten. Leg de wentelteefjes op een bakplaat en laat ze 10 minuten grillen in de oven. Let op dat ze niet te bruin worden! Zo, zeg, heerlijk, toch?

Serveer met poedersuiker en eventueel wat honing.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten