Nieuws/Binnenland
460098
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Gevulde varkenshaasjes

GEEN - Snij elk varkenshaasje in twee. Snij elk stuk in de lengte open maar laat het vlees nog aan elkaar. Je hebt nu dus vier opklapvarkenshaasstukken (hoeveel woordwaarde is dat?). Kerf nu nog een keer in de lengte, zonder door te snijden.

Nodig:

  • 2 varkenshaasjes
  • 1 potje zongedroogde tomaten in olie
  • 1 geitenkaasje
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 eetl roomboter
  • keukentouw

Snij elk varkenshaasje in twee. Snij elk stuk in de lengte open maar laat het vlees nog aan elkaar. Je hebt nu dus vier opklapvarkenshaasstukken (hoeveel woordwaarde is dat?). Kerf nu nog een keer in de lengte, zonder door te snijden. Het is alleen maar om er meer vulling in kwijt te raken. Kwast het vlees in met wat olie van de tomaten. Snij de blaadjes basilicum en de tomaten en de kaas in reepjes.

Leg het vlees open voor je neer en beleg een kant met stukjes doorgesneden tomaat, repen geitenkaas en basilicum. Bestrooi met peper, klap dicht en bind het vlees weer samen met het keukentouw. Leg zo een uur of vier in de koelkast om weer vorm te krijgen. Bak het vlees in de boter rondom mooi bruin en laat verder nog een kwartier in een oven van 200º C garen. Serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappels en wat champignons met heel veel basilicum er door.

O ja, en dan even over dat vlees en al die opwinding er omheen. De beschreven gevaarlijke bacteriën zitten met name aan de buitenkant. En bij alle vormen van gehakt ook binnenin. Dus gehakt maak je voortaan zelf. Vertrouw je het vlees niet? Neem wat citroensap en een beetje olie. Klopt het hard door elkaar en smeer daar even het vlees me in. Veeg na een kwartier af en behandel het vlees verder zoals je gewend bent. 

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten