Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Belgische rabarber als een gedicht  

GEEN - Dit is Belgisch koken op zijn best. Die kriek met rabarber en die geitenkaas, wat een combinatie. Fruitigheid en hop van de kriek, aardse kaas en het zuurzoete van de rabarber.

Nodig:

  • 4 stukjes geitenkaas
  • 4 rabarberstengels
  •  4 theel lavendelhoning
  • 50 gr suiker
  • 4 dl Kriek Lindemans (of een andere frisse Kriek)
  • 50 gr geroosterde gesnipperde amandel
  • 4 blaadjes munt

Dit is Belgisch koken op zijn best. Die kriek met rabarber en die geitenkaas, wat een combinatie. Fruitigheid en hop van de kriek, aardse kaas en het zuurzoete van de rabarber. Een gedicht. Voordat je dit gaat eten, sla je eens flink op tafel zodat ze daar allemaal wakker zijn. Rechtop zitten en bewust proeven.

Snij de rabarber in stukjes van 5 cm. Hou een klein deeltje over om in flinterdunne sliertjes te snijden en te konfijten in suikerwater. Vermeng de staafjes met de suiker en stoof ze met een paar druppels water gaar. Voeg de kriek op het laatst toe. Leg de 4 geitenkaasjes in een vuurvaste schotel en bedek elk met een lepeltje lavendelhoning. Zet de schotel vervolgens enkele minuten in de oven.

Leg de lauwe compote in een diep bordje en zet hier het warm geitenkaasje op. Werk af met een paar sliertjes rabarber, een blaadje munt en de geroosterde amandelschijfjes. Nou, heb ik teveel gezegd? Alsof je Hugo Claus leest.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten

 

Bekijk meer van