Nieuws
460161
Nieuws

Weblog van de week

Sportief?

Ik ben een fanatiek sporthater. Altijd geweest. Op de middelbare school was er geen les waar ik zo'n hekel aan had als aan de gymles. Ik kon er ook niks van.

Naam: Nicole Orriëns

Leeftijd: 44

Website: http://www.renmamaren.com

Beroep: Professioneel blogger

Relatie: Getrouwd

Kinderen: 5 kinderen van 10, 12, 14, 17 en 18

Favoriete website: knmi.nl om te kijken wat de kinderen (en ik) aan moeten!

Wat vind je een typisch vrouwelijke eigenschap? Twijfelen aan jezelf

Wat moet een vrouw echt ooit in haar leven doen? Zichzelf tegen komen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rust

Ik was er zo mogelijk nog slechter in, dan in handvaardigheid. En dat wil wat zeggen. Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat ik niet populair was als er teams werden ingedeeld. Ik vind dat overigens nog steeds een wrede gewoonte. Pubers zelf een team laten samenstellen!

Maar toen ik uitgeput in mijn kraambed lag na de geboorte van mijn vierde kind, zei mijn kraamhulp iets dat een gevoelige snaar bij mij raakte. 'Ik loop vier keer per week hard, en daarna voel ik me helemaal rustig in mijn hoofd!' verklaarde ze. Het was de rust die ze beschreef die mijn interesse wekte. Want met vier opgroeiende kinderen, was rust zo'n beetje een heilige graal voor me geworden.

Hardlopen

Toen ik weer op de been was, printte ik een hardloopschema voor beginners uit, en zette het op een wandelen. Want zo waren de instructies. Als onervaren wannabe hardloper, moest je eerst een aantal weken minstens twintig minuten wandelen. Na drie weken mocht ik 1 minuut rennen, en daarna (goddank) weer 9 minuten wandelen. Wie had gedacht dat 1 minuut zo lang kon duren! Langzaam maar zeker bouwde ik op, en uiteindelijk kon ik warempel een half uur achter elkaar hardlopen zonder in elkaar te zakken.

Sporthater

Inmiddels is het twaalf jaar later. Elke dag breng ik mijn kinderen hardlopend naar school. Zo kom ik mooi aan de bewegingsnorm van 30 minuten per dag, en de koffie smaakt daarna extra lekker.

Maar door al dat hardlopen zeggen mensen soms tegen mij: 'Jij bent sportief zeg!'

En dan voel ik me bijna beledigd.

Want ik ben een fanatiek sporthater. Altijd geweest.

Nicole Orriëns (44) is professioneel blogster; zo schrijft ze op Berichten van het Moederfront columns over het moederschap. Genoeg inspiratie: zelf heeft ze vijf kinderen tussen de 10 en 18 jaar. Lees deze week over al haar moederlijke avonturen!