Nieuws
460188
Nieuws

Weblog van de week

Niche

Wel eens van een 'niche' gehoord? Als blogger is het belangrijk om een niche te hebben. Een niche wil zeggen dat je een specialisme hebt. Een bepaald onderwerp waarover je schrijft.

Naam: Nicole Orriëns

Leeftijd: 44

Website: http://www.bloggenenloggen.nl

Beroep: Professioneel blogger

Relatie: Getrouwd

Kinderen: 5 kinderen van 10, 12, 14, 17 en 18

Favoriete website: knmi.nl om te kijken wat de kinderen (en ik) aan moeten!

Wat vind je een typisch vrouwelijke eigenschap? Twijfelen aan jezelf

Wat moet een vrouw echt ooit in haar leven doen? Zichzelf tegen komen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zo schrijf ik op mijn blog Ren mama,ren over hardlopen. Dat is een duidelijke niche. Maar hoe zit dat eigenlijk als moeder? Moet je als moeder ook een niche hebben?

Toen ik me dat eenmaal begon af te vragen, diende zich onmiddellijk een tweede vraag aan: 'In welke niche pas ik als moeder?'

Knutselmoeder

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik een Knutselmoeder was. Zo'n leuke moeder die elke woensdagmiddag met haar kinderen gezellig met haar kinderen prachtige dingen knutselt. Zoals de Toren van Pisa van ijsstokjes. Of deurkransen van houten wasknijpers. Maar zelfs mijn leraar handvaardigheid merkte op de middelbare school al hoofdschuddend op: 'Het lijkt wel of het boze oog op al jouw werkjes rust.'

Auto rijden

Gelukkig zijn er nog vele andere niches om uit te kiezen. Zoals luizenmoeder, voorleesmoeder, klaar-over-moeder en klassemoeder. Maar geen van allen liggen ze mij. Maar uiteindelijk heb ik mijn niche toch gevonden. Ik ben een 'rij-moeder' geworden. Mijn niche is 'auto rijden'. Eén keer in de twee manden moeten namelijk alle kinderen van groep zeven en acht naar een dorp verderop worden gebracht voor Techniekles. Daar maken ze dan voortdurend vogelhuisjes, die ze vervolgens achteloos in mijn auto laten liggen. Ik denk er dan ook sterk over binnenkort een Centerparcs voor vogels te openen. Ik heb genoeg bungalows voor minstens 100 vogelgezinnen.

Ik heb mijn niche als moeder dus gevonden. Maar diep in mijn hart is er maar één niche waar ik graag in wil. En dat is de niche 'Goede Moeder'.

Wat is jouw niche?

Nicole Orriëns (44) is professioneel blogster; zo schrijft ze op Berichten van het Moederfront columns over het moederschap. Genoeg inspiratie: zelf heeft ze vijf kinderen tussen de 10 en 18 jaar. Lees deze week over al haar moederlijke avonturen!