Nieuws/Binnenland
460207
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Luchtige hamburgers    

GEEN - Vrijwel alle restaurants hebben tegenwoordig speciale hamburgers op de kaart. Logisch, inkoop is niet duur, als je het een beetje aankleedt dan ziet het er leuk uit en iedere leerling kan een grilletje bedienen.

Nodig:

  •  500 gr rundergehakt
  •  4 eierdooiers
  •  4 eiwitten
  •  1 uitje, gesnipperd
  •  ½ theel peper
  •  1 theel mosterdpoeder
  •  1 theel bakpoeder
  •  3 eetl verkruimelde roquefort

Vrijwel alle restaurants hebben tegenwoordig speciale hamburgers op de kaart. Logisch, inkoop is niet duur, als je het een beetje aankleedt dan ziet het er leuk uit en iedere leerling kan een grilletje bedienen. Pats, 15 euro of meer, maar de consument denkt: dat valt mee. Overigens met een beetje geluk zijn dat wel vaak hamburgers van mooie vleesrassen, waar je als particulier niet zo gemakkelijk aankomt.

Snipper de ui en klopt de dooiers. Meng nu ui, ei, peper, mosterdpoeder en bakpoeder en de roquefort. Werk dit mengsel door het gehakt. Sla de eiwitten stijf en werk die ook door het gehakt Bij mij om de hoek zit een winkel in keukenartikelen en daar staat een hamburgerpers in de etalage. Leuk maar volgens mij lukt dat toch ook wel met de hand. Met deze hoeveelheid maak je zo*n 12 hamburgers. Oh, de oven staat al op 200 oC. Bak de hamburger aan beide kanten bruin in een koekenpan en dan snel op de hete bakplaat in de hete oven. Tien minuten? Ja, dat is genoeg. Bbq mag ook, kort dichtschroeien aan de hete kant, uitrusten in de koele zone. En ga echt lekkere broodjes halen. Beetje ketchup erbij, of beter dunne plakjes honingtomaatjes. Happy Hamburger!

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten