Nieuws/Binnenland
460213
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Kip van de Italiaanse jager

GEEN - Uit het prachtige boek Alla Maniera Italiana (ik schreef er gisteren al over en doe dat graag nog een weekje, als jullie het maar gaan kopen!!!! www.hansmorren.nl of isbn 978-90-806448-0-9) dit recept alla cacciatore, oftewel op de wijze van de jager.

Nodig:

  • 1 kip in stukken gesneden of zes kippenbouten
  • 2 eetl bloem
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • olijfolie
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 120 ml droge rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1 eetl peterselie
  • zout en peper

Uit het prachtige boek Alla Maniera Italiana (ik schreef er gisteren al over en doe dat graag nog een weekje, als jullie het maar gaan kopen!!!! www.hansmorren.nl of isbn 978-90-806448-0-9) dit recept alla cacciatore, oftewel op de wijze van de jager. Koop een kip en laat die in stukken knippen of neem zes bouten. Bestrooi met bloem en zout en peper. Bak de stukken in de olie bruin. Haal de kip uit de pan en leg even weg. Pak in het braadvocht de knoflook en de ui en de paddenstoelen. Blus af met wijn en voeg even later de tomaten toe. Nu mogen de kruiden erbij. Laat de saus vijf minuten inkoken. Breng nog eens op smaak met zout en peper. Leg er de stukken kip in en laat 20 minuten zacht pruttelen. Flink peterselie er over. Serveer met hompen brood, ruim wijn en goede zin.

 

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten