Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Pasta met amandelpesto

GEEN - Nog één keer uit het prachtige boek Alla Maniera Italiana. Ik schreef al dat ik er niets van snap, dit is het achtste boek uit een reeks, maar de eerste zeven zijn aan me voorbij gegaan.

Nodig:

  • 400 gr pasta
  • 5 stevige rijpe tomaten
  • 125 gr amandelen, ontveld
  • 4 tenen knoflook
  • 30 blaadjes basilicum
  • 15 blaadjes munt
  • 150 ml olijfolie
  • zeezout en zwarte peper

Nog één keer uit het prachtige boek Alla Maniera Italiana. Ik schreef al dat ik er niets van snap, dit is het achtste boek uit een reeks, maar de eerste zeven zijn aan me voorbij gegaan. En dat terwijl deze achtste leest als een eersteling, zo vol bruisend enthousiasme en leuke kennis. Dit recept ben ik lang naar op zoek geweest juist voor de vleesloze maandag. Haal je amandelen bij een Turkse super, veel goedkoper dan de woekerprijzen voor een klein zakje in de gewone supermarkt.

Snij de tomaten kruislings in en dompel in kokend water. Ontvel en haal de zaadjes er uit en snij het vruchtvlees in blokjes. Stamp de amandelen met wat grof zeezout en de knoflook in een vijzel fijn. Voeg basilicum en de munt toe en stamp verder tot een homogene emulsie ontstaat. Roer hier de tomaten door. Nu de olie erdoor en blijven roeren, breng op smaak met zout en peper en giet over de hete net gekookte pasta. Dan even de ogen naar boven een diepe zucht slaken. Ja, zo lekker…

Bestellen via www.hansmorren.nl of via de boekhandel isbn 098-90-806448-0-9.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten

 

Bekijk meer van