Nieuws/Binnenland
460227
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Met z’n allen-bonenschotel

GEEN - “Aan uw verzoek om recepten toe te sturen voor ”niet koken, te warm” voldoe ik gaarne,” schrijft Anneke Oosterhof-van Eersel.

Nodig voor de hele familie:

  • 150 gr salami
  • 150 gr achterham
  • 500 gr Gelderse kookworst
  • 1 pot witte bonen
  • 1 kleine ui
  • 2 augurken
  • 8 olijven
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl. mooie olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • peper, zout, mosterd en worchestersaus
  • 1 gekookt ei
  • 2 tomaten

“Aan uw verzoek om recepten toe te sturen voor ”niet koken, te warm” voldoe ik gaarne,” schrijft Anneke Oosterhof-van Eersel. Voorwaar het is geen elitair recept. Eerder gaan die hap. En wat is daar tegen? Je hele familie zal die camping maar op komen stampen. Daar komt het dan:

“Laat de afgespoelde bonen uitlekken. Snijd tomaat, augurk, olijven en ui in plakjes. Vermeng dit met de witte bonen. Maak een dressing van olie, mosterd, vers gemalen 4-seizoenenpeper, zout, knoflook (door de pers) en citroensap. Meng de dressing met het bonenmengsel.

Snijd de ham, worst en salami in blokjes. Meng met de bonenmix. Vind je het teveel werk om blokjes om te snijden van het vlees, geef dan in plakken erbij. Garneer de bonenschotel met ei en tomaat. Alleen het ei moet je koken, maar meestal heb ik wel een paar gekookte eieren in de koelkast (voor eiersalade b.v.). ’t Is wel veel, maar zoals de slager al zei: je kunt altijd de buren vragen. Hartelijke groet en door met die leuke recepten die iedere dag in de Telegraaf staan!” Dank, Anneke.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten