460228
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Salzburger Nockerln

GEEN - Als alles goed is gegaan wandel ik in de bergen in Oostenrijk. Hoogtestage, noem ik het maar. Om er straks op het flachland weer een tijd tegen te kunnen. Ooit als 17 jarige dwaas liep ik daar op slippers in die bergen.

Nodig voor de hele familie:

  • 1 1/2 deciliter melk
  • 50 gram boter
  • 1/2 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 afgestreken eetlepels bloem
  • 1 eetlepel aardbeienconfituur

Als alles goed is gegaan wandel ik in de bergen in Oostenrijk. Hoogtestage, noem ik het maar. Om er straks op het flachland weer een tijd tegen te kunnen. Ooit als 17 jarige dwaas liep ik daar op slippers in die bergen. Dat leverde me de sneer “Du, Flachland Tiroler”op. Al die jaren gedacht dat het een speciaal voor mij bedachte sneer was, blijkt het een heel gewone uitdrukking te zijn voor iedereen die overdrijft in de bergen. Kook de melk met de boter. Doe het halve vanillestokje erbij. Smeer een laagje aardbeienconfiture in een bakvorm en giet de gekookte melk er overheen. Klop de eierdooiers samen met de suiker tot schuim. Sla het eiwit tot vaste sneeuw. Voeg de eieren samen met de gezeefde bloem toe aan de eierdooiers. Maak met behulp van twee lepels bollen. Plaats deze in de vorm, maar haal eerst het vanillestokje eruit. Bak het geheel in een hete oven van ongeveer 250° C. Na ongeveer 15 minuten is het klaar. Vanbinnen moet de Nockerln nog crèmig zijn. Bestrooi het rijkelijk met poedersuiker.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten