Nieuws/Binnenland
460229
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Schnitzels zoals het hoort

GEEN - Het moet niet gekker worden, heerlijke Oostenrijkse gerechten op snowplaza.nl. Nou, ja, snow, geen sprake van hier.

Nodig:

  • 2 eieren
  • 4 ongepaneerde (kalfs)schnitzels van ongeveer 150 gram
  • zout en peper
  • bloem
  • paneermeel
  • 1 citroen
  • 75 gram boter
  • 5 eetlepels olie
  • Peterselie

Het moet niet gekker worden, heerlijke Oostenrijkse gerechten op snowplaza.nl. Nou, ja, snow, geen sprake van hier. Klop de eieren los met 1 eetlepel water. De schnitzels naar smaak zouten en peperen. Zet 2 diepe borden klaar. Schep in het ene bord enkele lepels bloem en in het andere bord paneermeel. Haal de schnitzels eerst door de bloem en zorg dat beide kanten goed bedekt zijn. Haal ze dan door het losgeklopt ei en ten slotte door paneermeel. Snijd de citroen in 4 stukken. Verhit de boter en de olie in een koekenpan.

Bak de schnitzels gaar en lichtbruin. De baktijd is ongeveer 7 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de schnitzel). De paneerlaag moet in ieder geval lekker krokant zijn. Leg de schnitzels op de borden. Strooi er vervolgens wat peterselie overheen en leg er een citroenstukje bij. Voor jus gooi je nadat de schnitzels eruit zijn wat water in de pan. Even roeren en je kunt de jus er apart bij serveren. In plaats van kalfsschnitzels kun je ook varkensfilet gebruiken. Als je een stuk varkensfilet koopt, snij je de schnitzels zelf in de gewenste dikte. Vervolgens platslaan met een vleeshamer.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten