Nieuws/Binnenland
460231
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Knödel omdat het zo lekker gek is

GEEN - De ‘knödel’ is zowat het boegbeeld van de boerenkeuken. Naar gelang van de traditie en economische structuur vind je er in de verschillende Oostenrijkse regio’s allerlei soorten van.

Nodig:

  • 6 oudbakken broodjes
  • ½ liter melk
  • 3 eieren
  • zout
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel peterselie
  • 200 gram gerookt vlees (of soepvlees of wat je maar over hebt)
  • 2 eetlepels boter
  • 2-3 eetlepels meel

 “De ‘knödel’ is zowat het boegbeeld van de boerenkeuken. Naar gelang van de traditie en economische structuur vind je er in de verschillende Oostenrijkse regio’s allerlei soorten van: meelknödel, broodknödel, aardappelknödel en ook knödel van geweekte broodjes, meel en eieren (Semmelknödel).”

Dat staat allemaal op http://www.austria.info/ En ook de rest van dit recept. Persoonlijk vind ik ze heerlijk bij een flinke rauwe zuurkoolsalade of in de heldere bouillon. Melk, eieren en zout mengen en over de in blokjes gesneden broodjes gieten. Fijn gehakte ui, gehakte peterselie en klein gesneden gerookt vlees in boter lichtjes bruin bakken; met de broodmassa mengen.

30 minuten laten trekken en aansluitend met de nodige hoeveelheid meel tot een vaste deegbal vormen. Deze in kokend zout water leggen en 15-20 minuten laten trekken.

Ik kom langzaam weer richting huis, eerst een kijken of ik nog Beiers voor jullie kan oppikken.

 

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten