Nieuws/Binnenland
460245
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Terug naar school lekkers  

GEEN - Zag van de week een aflevering van het gevecht van Jamie Oliver voor behoorlijk maaltijden op de scholen. Wij hebben niet zo die traditie van ‘warm’ eten op school.

Nodig:

  • 1 kg kleine tomaatjes
  • 300 gr spaghetti
  • 2 bolletjes knoflook
  • olijfolie
  • 40 gr geraspte boerenkaas
  • zeezout

Zag van de week een aflevering van het gevecht van Jamie Oliver voor behoorlijk maaltijden op de scholen. Wij hebben niet zo die traditie van ‘warm’ eten op school. Nee, wij toleren automaten vol zoetigheid in de gangen waar onze lerende jeugd iedere dag langskomt. Onbegrijpelijk dat dat nog niet is verboden. En dan komen ze thuis hebben ze geen honger? Nou, voor het geval jij normale kinderen hebt… zet de oven vast aan op 170° C en was je de tomaatjes. Kerf ze allemaal in en leg ze op een ovenschaal waar je eerst een flinke scheut olijfolie op hebt gedaan. Leg de knoflook er gewoon tussen. Schuif de schaal in de oven en laat daar lekker een uurtje gaan.

Heb je nou nog een mooie oreganoplant staan? Of basilicum in bloei, ris de bloemetjes er af, pluk blaadjes, en strooi die na een half uur tussen je tomaten.

En nu, pas op, dit is een heel lastig recept, nu kook je pasta. Spaghetti, zou in zeggen. Zoveel als jij en kinderen samen lusten. Opgelet. Giet de pasta af. Doe er een klein beetje olijfolie over, wat zeezout misschien en schep dan de tomaatjes door de pasta. De knoflook mag er ook over uitknijpen, maar het hoeft niet, de geur is al geweldig. Nog wat extra basilicum? Gewoon doen. En als laatste, ik weet het, het is bijna teveel gevraagd, rasp je wat belegen boerenkaas (veel lekkerder dan de slechte Parmezaan die je meestal in ons land krijgt) over de spaghetti. En wanneer ze dat niet lusten, dan moet je echt maar eens wat tegen die automaten ondernemen.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten