Nieuws
460267
Nieuws

Weblog van de week

Mag ik mij even voorstellen?

Ik rondde mijn studie psychologie af op een onfortuinlijk moment: eind jaren tachtig, begin jaren negentig. De generatie academici die in die tijd de arbeidsmarkt betrad wordt nu wel heel romantisch 'de verloren generatie' genoemd.

Naam: Nicole Orriëns

Leeftijd: 44

Website: www.nicoleorriens.blogspot.com

Beroep: Professioneel blogger

Relatie: Getrouwd

Kinderen: 5 kinderen van 10, 12, 14, 17 en 18

Favoriete website: knmi.nl om te kijken wat de kinderen (en ik) aan moeten!

Wat vind je een typisch vrouwelijke eigenschap? Twijfelen aan jezelf

Wat moet een vrouw echt ooit in haar leven doen? Zichzelf tegen komen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een baan vinden was in die tijd niet simpel. Zeker niet als nieuwbakken afgestudeerde psycholoog.

Maar gelukkig vond ik mezelf al snel terug. Als moeder van een gezin met vijf kinderen. Mijn oudste dochter kreeg ik toen ik 24 was, en mijn jongste zoon op 33-jarige leeftijd. Gedurende die periode was ik vol overtuiging fulltime thuis bij de kinderen. Mijn man zorgde voor het brood op de plank, en ik sneed het. In de avonduren gaf ik de zwangerschapscursus Samen Bevallen om bij te verdienen.

Nieuwe carrière

Toen mijn jongste zoon naar de basisschool vertrok, wreef ik me verheugd in mijn handen. Ik had ineens tijd voor andere dingen! Dat was het begin van een nieuwe carrière als professioneel blogger. Tien jaar later ben ik de blije eigenaar van ruim tien blogs, waarvoor ik schrijf, onderzoek doe, redactie, marketing enz. En aangezien ik vanuit huis werk, kan ik het perfect combineren met mijn kinderschaar. Het is als een droom die uitkomt: geld verdienen met schrijven!

Werk

Ik begin meestal om zeven uur 's ochtends en werk tot een uur of zes. En ik werk ook 's avonds en in de weekenden. Want een professioneel blogger lijkt veel op een moeder: allebei ben je 24/7!

En de komende week vind je in de rubriek 'Blog van de week' elke dag een post van mij.

Dus mag ik me even voorstellen? Ik ben Nicole Orriëns. Ik ben je persoonlijke blogger deze week.

Nicole Orriëns (44) is professioneel blogster; zo schrijft ze op Berichten van het Moederfront columns over het moederschap. Genoeg inspiratie: zelf heeft ze vijf kinderen tussen de 10 en 18 jaar. Lees deze week over al haar moederlijke avonturen!