Nieuws
460313
Nieuws

Weblog van de week

Alles op alles

In 2008 besloot ik alles op alles te zetten om zover mogelijk te komen in de skisport. In eerste instantie betekende dat veel skiën en sterk worden in de sportschool. Door de jaren heen kwamen er veel meer aspecten bij kijken.

Naam: Anna Jochemsen

Leeftijd: 28 jaar

Website: www.annajochemsen.nl

Beroep: skiester en student

Relatie: anderhalf jaar samen met Tim

Kinderen: nope

Favoriete website: www.topsporttopics.nl

Wat vind je een typisch vrouwelijke eigenschap? Doorzetten

Wat moet een vrouw echt ooit in haar leven doen? Zelf een sportprestatie bedenken, en die waarmaken.

Ik moest niet ‘gewoon’ sterk zijn, ik moest die kracht snel kunnen opbrengen, snel zijn in mijn bewegingen. Én mijn conditie moest beter om goed te herstellen tijdens het skiseizoen. Daar werk ik ’s zomers aan in Nederland, in de sportschool en op de fiets.

Naast de fysieke training heb ik deze zomer ook gewerkt aan het mentale aspect. Van doelen stellen tot gedachtebeheersing, alles heeft invloed op mijn presentaties.

Gaandeweg kom je er ook achter dat het materiaal veelbetekenend is. Dankzij mijn skisponsor, Völkl, krijg ik elk jaar weer nieuwe top ski’s! De kanten van een ski slijp ik na elke dag skiën, tijdens de wedstrijd soms zelfs na iedere run. De kanten moeten in perfecte hoek staan om goed grip te hebben. Maar… per persoon en per type sneeuw is het verschillend welke hoek perfect is. En zo kan ik lang doorgaan over de materialen die ik optimaliseer. Mijn schoen, slalombescherming, skikrukken, skibril…

In de topsport is het vanzelfsprekend dat je werkt aan alle factoren die eventueel invloed hebben op de prestaties. Maar eigenlijk is het in het dagelijks leven niet anders. Wellicht is prestatie dan niet het goede woord, maar ‘geluk’. Relaties, plezier in werk, tevreden zijn met wat je hebt en wie je bent; zomaar een paar aspecten waarvan ik denk dat ze bijdragen aan geluk. Leuk om te bedenken hoe al de aspecten kunnen bijdragen, dan hoeven we ons niet blind te staren op één aspect. Voorop staat wel dat het streven ernaar eigenlijk net zo mooi is als het geluk zelf.