Nieuws
460432
Nieuws

8 tips om perfect op de foto te staan

Mooi op de kerstkiekjes? Zo doe je dat!

Met de feestdagen wordt er heel wat afgeflitst. Maar hoe zorg je ervoor dat je mooi op de foto staat? VROUW geeft je acht handige tips.

1. Lach

Een foto waar je chagrijnig opstaat, is nooit leuk om terug te zien. Dus lach als er een fotocamera voor je neus verschijnt. Overdrijf je lachkunsten echter niet. Laat de getuite lippen achterwege, net als de overdreven, brede lach. Dit komt heel onnatuurlijk over.

2. Houding

Zorg dat je niet onderuit gezakt op de foto staat. Dit komt je figuur namelijk niet ten goede. Let op je houding als er een foto wordt gemaakt. Recht je rug, doe je schouders naar achteren, maak je nek langer en steek je kin iets vooruit. Het voelt misschien een beetje overdreven, maar dit valt niemand op. En het resulteert in een mooie foto.

3. Goede kant

Sta jij altijd het best op de foto als je van de rechterkant wordt gefotografeerd? Dat kan heel goed! Zoek uit wat jouw goede kant is en draai die kant naar de camera als er een foto wordt gemaakt.

---Reis je binnenkort af naar de zon? Bekijk hier de tips voor de ultieme bikinifoto.---

4. Dubbele kin

Je schrikt je het apezuur als je het kiekje van het kerstdiner bekijkt. Je hebt niet een, maar twee kinnen. Deze dubbele onderkin verschijnt als een foto van onderen wordt genomen. Buig je hoofd daarom nooit te ver naar beneden. Ook kun je de dubbele kin vermijden door je tong tegen je gehemelte aan te drukken.

5. Hand door je haar

Hangt je haar los? Haal je handen er dan even doorheen voordat er wordt geflitst. Zo krijg je in een handomdraai meer volume en hangen je lokken niet futloos langs je gezicht.  

6. Draag de juiste make-up

Jouw ogen trekken de meeste aandacht op de foto. Zorg daarom dat je jouw kijkers voldoende laat spreken. Dit kun je doen met mascara of een streepje eyeliner boven je wimperrand. Met een beetje poeder kun je heel eenvoudig voorkomen dat je gelaat gaat glimmen zodra er geflitst wordt. Zorg tot slot voor een gloss op je lippen, hierdoor krijg je een stralende look.

---Weten wat je met eyeliner kunt doen? Bekijk het hier!---

7. Van top tot teen

Moet je staand op de foto? Laat je armen dan niet langs je lichaam bungelen, maar zet ze in je zij. Daarnaast kun je jouw lichaam iets draaien zodat je schuin op de foto staat. Hierdoor lijk je namelijk slanker.

8. Ogen

Zijn jouw ogen altijd vuurrood op de foto? Dit voorkom je door naar een lichtbron te kijken vlak voordat er een foto wordt genomen. Zijn ze bij jou niet rood maar altijd dicht? Dit los je op door je ogen te sluiten en ze pas te openen als de foto wordt genomen. Laat de fotograaf wel even aftellen, anders heb je er natuurlijk nog niets aan.

---Meer tips voor de perfecte kerstfoto vind je hier.---