Nieuws
460468
Nieuws

Recept

Huilen boven de jampot

Een gebroken hart. Tja, dan hoort huilen er natuurlijk een beetje bij, vindt Tessa Stottelaar, schijfster van het Anti-Gebroken Harten Kookboek. Alleen komt het bij dit gerecht door de uien! Lekker ongegeneerd snikken terwijl je een jam maakt die overal bij past.

Ingrediënten uienjam

Voor 2-3 potjes

6 grote uien2 el olie250 ml honing200 ml rode wijnazijn1 tl verse tijmblaadjes

Bereidingswijze uienjam

Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de uien ongeveer 2 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de honing, azijn en tijm toe en laat het geheel zonder deksel ongeveer 30 minuten zacht koken en indikken. Schep het regelmatig om. Je kunt deze dikke uienjam warm en koud serveren, op een boterham of bij een lekker kaasje.

Zin om nog meer te huilen, maak meer en doe de hete jam in goed schoongemaakte (oude jam)potjes. Draai de deksel goed vast en zet ze ondersteboven neer om af te koelen. Zo is de jam nog enkele maanden houdbaar en ook een schattig cadeautje voor vrienden!