Nieuws
460476
Nieuws

Gesprek van de dag

13-jarige krijgt baby

De dertienjarige Monia begint het nieuwe jaar wel op een heel bijzondere manier. De tiener bevalt namelijk over twee maanden van haar eerste kindje. Ondanks haar leeftijd vindt Monia zichzelf volwassen genoeg om een baby groot te brengen.

Het meisje, woonachtend in het Belgische Dinant, is acht maanden samen met haar vier jaar oudere vriend Dylan. Ondanks haar relatie gebruikte het meisje geen voorbehoedsmiddelen. Nadat haar maandelijkse periode bijna vier maanden uitbleef, kreeg de tiener argwaan en stapte ze samen met moeder en vriend naar de gynaecoloog. Tot haar verbazing bleek ze al 4,5 maand zwanger. Een abortus behoorde niet meer tot de mogelijkheden, maar anders had ze het kindje hoogstwaarschijnlijk ook gehouden.

Volwassen moeder

Monia zit in de eerset klas van de middelbare school, maar zet haar studie voorlopig even stop. Haar zoontje Tyméo komt in februari ter wereld. De puber begrijpt dat haar zwangerschap voor veel onrust zorgt, maar ze vindt het ronduit belegend dat mensen een oordeel vellen over haar en haar moederschap terwijl ze haar niet kennen. In de krant La Meuse zegt ze: “Ik ben zeker volwassen genoeg om een kind te krijgen.”

Wat denk jij: hadden haar ouders dit kunnen voorkomen? Kan een dertienjarige een kind opvoeden? En is een tienermoeder per definitie een slechte moeder?

Praat met ons mee!