Nieuws
460739
Nieuws

'Sorry schat, ik ga liever met een vriendin'

Je houdt ontzettend veel van je echtgenoot, maar soms heb je gewoon even behoefte aan een goede shopmiddag met vriendinnen. Vier op de tien vrouwen herkennen dit gevoel en gaan zelfs nog een stapje verder: zij verkiezen een dagje uit met vriendinnen boven een dagje uit met hun partner.

De reden? Met vriendinnen denken wij veel meer kans te hebben op een gezellige middag boordevol goede roddels. Vrouwen zouden simpelweg beter gezelschap zijn, aldus 46 procent van de dames.

De echte ik

Een derde van de vrouwen trekt vooral naar haar vriendinnen toe omdat ze met hen veel serieuzer kan praten dan met haar eigen lief. Een kwart durft zelfs toe te geven dat alleen haar vriendinnen 'de echte Ik' kennen. Een op de vijf ondervraagde dames trekt meer naar haar vriendinnen toe omdat zij haar tenminste vragen hoe het écht met haar gaat.

Dit blijkt uit onderzoek van een online bingosite onder 2000 vrouwen.

Met wie breng jij het liefst een vrije middag door: je echtgenoot of een vriendin? Snap je dat vrouwen soms liever uitgaan met vriendinnen dan met hun partner? Praat met ons mee!