Nieuws
460746848
Nieuws

Weer daling aantal coronapatiënten op ic’s, ook minder nieuwe besmettingen

De afname van patiënten op de ic zet door.

De afname van patiënten op de ic zet door.

ZEIST - Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt is weer lager dan een dag eerder. Er liggen op de ic's nu 686 coronapatiënten. Zaterdag waren dat er 24 meer: 710. Ook het aantal nieuwe besmettingen is gedaald.

De afname van patiënten op de ic zet door.

De afname van patiënten op de ic zet door.

Het is de elfde achtereenvolgende dag waarop het aantal ic-patiënten met corona daalt.

Het aantal opgenomen coronapatiënten op de verpleegafdelingen is 1466, 7 minder dan zaterdag (1473), volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ziekenhuizen behandelen nu 2152 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 31 minder dan zaterdag, toen was dat aantal 2183.

De totale ic-bezetting is met 37 gedaald naar 1115 bedden. Op de ic liggen nu naast de 686 Covid-patiënten nog eens 429 non-Covid-patiënten. De Covid-bezetting op de ic vertoont de afgelopen tien dagen een dalende trend, zo stelt het LCPS, maar „de bezetting blijft hoog.” Het LCPS stelt dat de instroom in de ziekenhuizen en de bezetting deze week verder zijn gedaald. „Volgens onze prognoses blijft deze daling de komende week aanhouden.”

Ziekenhuizen behandelen nu 2152 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Zaterdag was dat totaal 2183.

Besmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen ligt ook weer lager dan het weekgemiddelde. Er zijn op 16 mei 4.494 positieve tests gemeld. Zaterdag waren dit er 4.520. Het weekgemiddelde van de afgelopen zeven dagen ligt op 5.478.

Sterfgevallen

Het RIVM noteerde 13 sterfgevallen door Covid-19 tussen zaterdag en zondag. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. In totaal stierven tot dusver meer dan 17.400 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Sinds het begin van de uitbraak werden landelijk al meer dan 1,59 miljoen mensen positief getest. Waarschijnlijk komt dat aantal maandag boven de 1,6 miljoen uit.