Nieuws
461090
Nieuws

Heerlijke 'terug-naar-school-films'

De middelbare scholen gaan binnenkort beginnen. Om je brugger en/of puber alvast een beetje in de schoolstemming te laten komen, is het een idee om deze heerlijke en legendarische ’high school’ movies te laten kijken:

  1. The Breakfastclub: vijf scholieren ontmoeten elkaar als ze moeten nablijven. Als ze het een en ander over zichzelf aan elkaar vertellen, komen ze er achter dat ze veel meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.
  2. Clueless: Alicia Silverstone kruipt in de huid van Cher, een razend populaire scholiere die haar klasgenoten advies geeft over kleding en hen helpt om een vriendje te krijgen.
  3. Ferris Bueller’s Day Off: een eigenwijze middelbare scholier wil een dagje spijbelen, maar daar denkt het hoofd van de school heel anders.
  4. Mean Girls: Cady Heron heeft het helemaal naar haar zin op haar nieuwe school. Ze vindt aansluiting bij het meest populaire meidenclubje van de school, maar dat verandert als ze verliefd wordt op de ex van een van haar nieuwe vriendinnen.
  5. Grease: de klassieker onder de schoolfilms is toch wel Grease. Sandy komt op haar nieuwe school haar vakantieliefde Danny tegen. Hij blijkt een van de populairste jongens van de school te zijn. Zal hun liefde opnieuw opbloeien?