Nieuws
461214
Nieuws

Water geeft hersenen oppepper

Met het warme weer grijp je waarschijnlijk eerder naar een slok fris water dan naar een mok dampende koffie. En dat is maar goed ook, want water is enorm belangrijk voor je lijf. Water is gezond, onschadelijk voor je tanden en maakt je vrolijk. Uit recent onderzoek van de universiteit van Oost Londen blijkt bovendien dat je een mentale boost van water krijgt.

Wetenschappers geloven dat het brein zich kan focussen, als je geen dorst hebt. Ze deden hiervoor experimenten bij 34 proefpersonen. Volgens onderzoeker Caroline Edmonds heeft eerder onderzoek al aangetoond dat kinderen die water drinken voor toetsen een derde beter presteren.

Krimpende hersenen

De grijze massa van de hersenen krimpt wanneer mensen dorst hebben. Dat maakt nadenken er niet gemakkelijker op. Het probleem is gelukkig eenvoudig op te lossen: drink een of twee glazen water en je brein vormt vanzelf weer terug.

Drink jij voldoende water? Lees hier alles over water drinken en hier hoe je ervoor zorgt dat je kinderen genoeg water binnen krijgen.