Nieuws
461248
Nieuws

Als hij maar geen rode haartjes heeft…

'Als mijn kindje maar gezond is', is een van de meest gehoorde uitspraken van kersverse moeders. Niet 'Als mijn kind maar geen rode haren heeft!'.  Geen wonder dat de Britse realityster Katie Hopkins een horde boze moeders en Twitteraars achter zich aan kreeg toen ze tweette: "Roodharige baby's. Net als andere baby's. Maar zoveel moeilijker om van te houden…"

---Discussie: Heb jij je ook maar een moment zorgen gemaakt om de haarkleur of het uiterlijk van jouw kindje?  Praat met ons mee onder het artikel!----

'Heeft hij rood haar?'

Hopkins, die deelnam aan de realityserie The Apprentice, gaf toe dat ze haar hart vasthield tijdens de bevalling van haar zoontje Max (inmiddels 4 jaar): "Dat was de eerste vraag die ik stelde toen mijn zoon Max werd geboren; 'Heeft hij rood haar?'", aldus Hopkins in tijdschrift OK!. "Er is niets zo erg als een roodharig jongetje, vooral tijdens de jongste jaren."

Kind veroordelen op naam

Een week eerder zette Hopkins (38) kwaad bloed bij kijkers en de presentator van This Morning, Holly Willoughby, nadat ze claimde dat je direct een oordeel kan vellen over een kind op basis van zijn of haar naam. Het zou gaan om namen als 'Chantelle, Charmaine, Chardonnay en Tyler' die zouden verraden dat kinderen uit lagere sociale klassen komen.

Wat vind jij van Hopkin's opmerking? Heb jij je zorgen gemaakt over het uiterlijk van jouw kindje of was je gewoon heel erg blij dat je jouw kind eindelijk in je armen kon houden? Praat met ons mee!