Nieuws
461250
Nieuws

Recept van dinsdag 6 april

Zalmquiche met gemengde salade

Quiche: 4 vellen roomboterbladerdeeg ~ 100 gr wilde gerookte zalm ~ 3 eieren ~ 100 ml slagroom ~ 1 el kappertjes ~ dille, bieslook, peper en zout naar smaak ~ Salade: 100 g rucola ~ 100 g eikenbladsla ~ 100 g veldsla ~ 100 g rode sla ~ 8 kleine trostomaatjes ~ Dressing: 2/3 olijfolie en 1/3 azijn (frambozen of appelazijn) ~ 1 tl mosterd ~ peper & zout

Bekleed 4 ovenvaste vormpjes met bladerdeeg en vul dit met een mengsel van de geklopte eieren en room. Voeg hier de in kleine stukjes gesneden zalm aan toe, samen met de kappertjes en de kruiden naar smaak. Bak dit af in de oven op 180 °C in ongeveer 15-18 minuten. Doe alle sla samen met de door de helft gesneden trostomaatjes in een kom en breng op smaak met de dressing.

BEREIDING 35 minuten + 17 minuten oventijd