Nieuws
461294
Nieuws

'Jij bent van mij, hoor je!'

Powervrouw en columniste Heleen Mees is behoorlijk uit haar ’economische en feministische’ rol gevallen nu ze is opgepakt wegens stalking van de belangrijkste econoom bij Citigroup, Willem Buiter. Mees bestookte hem met meer dan 1000 mailtjes die weinig te raden overlieten. Ben je als vrouw niet meer jezelf als je die ene grote liefde niet (meer) kan bereiken?

De stoppen zouden bij de 44-jarige econome zijn doorgeslagen nadat Buiter, die een gezin heeft hun liefdesrelatie had verbroken. In De Telegraaf zeggen Haagse Binnenhof-kringen: ”Alles waar ze voor staat, is nu in één klap tenietgedaan. En dat voor een vrouw die zo logisch kan denken. Onze blogster Daphne van Rossum denkt er ook het hare van.

Mailtjes

Mees stuurde de 63-jarige Buiter gedurende twee jaar meer dan duizend mailtjes. Sommige bevatten bedreigingen andere seksuele toespelingen. In een mail schrijft Mees te hopen dat het vliegtuig waarin Buiter reist, zal neerstorten. Volgens de Daily News zou Mees ook naar de echtgenoten en de kinderen van Buiter mailtjes hebben verstuurd.

Psycholoog Jeffrey Wijnberg zegt in De Telegraaf van donderdag dat "in de liefde en zeker bij een afwijzing, niets vreemd is."

Hoe zit dat bij jou? Ben jij wel eens helemaal door het lint gegaan nadat je door je grote liefde was afgewezen. En heb je toen gekke dingen gedaan? Praat met ons mee of als je jouw verhaal in de krant terug zou willen zien, mail dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl.