Nieuws/Binnenland
461652158
Binnenland

Kamer woedend over aanval op cameraploeg PowNed bij school

DEN HAAG - Kamerleden reageren woedend nadat een cameraploeg van omroep PowNed is aangevallen bij het Rotterdamse Emmauscollege. De ploeg deed daar verslag omdat een leraar van die school wordt bedreigd na het tonen van een spotprent van de profeet Mohammed.

Jongeren bij de school wilden niet gefilmd worden. Een jongen deelde een klap uit aan de cameraman, en probeerde hem daarna te schoppen. Toen de cameraman de jongen probeerde af te houden, raakte hij daarbij licht gewond.

„Waar gaat dit heen?” vraagt VVD’er Dilan Yesilgöz zich af na het incident. „Deze terroristen moeten NU van onze straten af”, zegt ze tegen justitieminister Ferd Grapperhaus. „Oppakken en aanpakken!”

SGP-Kamerlid Chris Stoffer noemt het „ongehoord” wat er in Rotterdam is gebeurd. „Van journalisten blijf je af. Trouwens van alle andere mensen ook.”

Tijdens een debat met mediaminister Arie Slob vroeg de PvdA de Kamer zich uit te spreken tegen intimidatie van en geweld tegen journalisten. Zo’n pleidooi blijkt „helaas ook vandaag weer actueel”, zegt Kamerlid Kirsten van den Hul. „Van journalisten blijf je af. Punt.”

Volgens GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld is intimidatie en bedreiging op school en richting journalisten zelfs „het begin van het einde van de democratie. Dit mogen we nóóit normaal gaan vinden.” Ze wenst de cameraploeg van PowNed veel sterkte.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop