Nieuws
461719
Nieuws

We doen alles samen

Mijn volwassen kind woont nog thuis

Ze zijn allang volwassen, deze mannen, maar wonen nog steeds bij hun moeder. Fascinerend!. Want waarom blijven ze thuis bij mama? En wat vinden die moeders er nou écht van?

Mieke Kok (53) Beroep: werkt in een postorder-bedrijf voor erotische artikelen Relatie: getrouwd Kinderen: een zoon (28) en een dochter (18) uit een eerder huwelijk

Dimitris (28) Beroep: operationeel verantwoordelijke bij een luchtvaartmaatschappij Relatie: single

Zoon Dimitris: “Ik werk fulltime en het is fijn wanneer er iemand is als ik thuiskom. Dan kan ik wel in mijn eentje in een studio of appartement gaan zitten, maar dat vind ik niet gezellig. Ik hoor van anderen dat ze zo ver mogelijk bij hun ouders vandaan gaan wonen. Daar kan ik me niets bij voorstellen. Mijn moeder is ook mijn vriendin. We doen veel dingen samen, gaan bijvoorbeeld gezellig naar de markt. En er zijn maar weinig dingen die ze niet van me weet. Een onenightstand neem ik alleen niet mee naar huis. Een vaste relatie of serieuze date, is een ander verhaal.

Maar dan wil ik dat ze met elkaar kennismaken tijdens een gourmetavond in plaats van ’s ochtends vroeg aan de ontbijttafel. Ik voel me daardoor niet beperkt. Ik zou het niet anders doen als ik op mezelf zou wonen. Als de prins op het witte paard voor de deur staat, ga ik wel eerder nadenken over een eigen huis. Maar ik ben niet iemand die binnen een halfjaar gaat samenwonen. Op mijn leeftijd nog thuis wonen, kan natuurlijk een beetje sneu zijn; wanneer je als een soort aapje aan je moeder hangt.

Maar ik heb mijn eigen leven. En ik strijk mijn eigen overhemden. Ik heb wel in mijn hoofd dat ik vóór mijn dertigste het huis uit ga, ook al vind ik de stap om op mezelf te gaan wonen groot. Hoe langer je bij elkaar woont, hoe moeilijker het is om je van elkaar los te trekken.”

 

Moeder Mieke: “Ik vind het heel leuk dat Dimitris nog thuis woont. Zelf wist ik op m’n zestiende niet hoe snel ik het huis uit moest. Veel mensen zeggen: %Wordt het geen tijd dat hij op zichzelf gaat wonen?’ Dat gaat ook weleens door míjn hoofd. Maar als iedereen happy is, zie ik geen probleem. Ons huis is groot genoeg om privacy te hebben. En Dimitris is heel zelfstandig. Hij heeft zijn werk, zijn vrienden. We lijken op elkaar, zijn allebei gezelligheidsdieren.

Elk jaar gaan we een keer samen op vakantie. Eigenlijk doe ik met hem wat veel vrouwen met hun vriendin doen. Mijn dochter is nu een echte puber, zij zit bijna altijd bij haar vrienden. Ook prima. Als je samenleeft, moet je wel rekening met elkaar houden. Ik stoor me eraan dat de hele kapstok vol hangt met jasjes van Dimitris. Die jongen heeft zó veel kleren. Soms pak ik ze op en gooi ik ze op zijn bed. Maar hij is ook een grote hulp: hij kookt en doet boodschappen. En ik doe zijn was. Ik zou het erg vinden als hij uit huis ging, maar het hoort bij het leven. Als hij maar gelukkig is.”

Lees verder over andere moederskindjes in VROUW Magazine van deze week.

Hebt jij ook nog volwassen kinderen thuis? Vind je dat leuk of kun je niet wachten tot ze zijn uitgevlogen?

Praat met ons mee!