Nieuws/Vrouw

Zo slaag je sneller

Tips voor online daten

Online daten is populair. Steeds meer mensen wagen de stap en maken een persoonlijk profiel aan op een datingsite.

Velen weten echter niet goed hoe ze hun profiel zo optimaal mogelijk kunnen invullen. Het blijft immers lastig om iets over jezelf te vertellen, laat staan om het profiel zo in te vullen, dat anderen graag met je in contact willen komen.

De volgende drie tips zijn de basis voor een aantrekkelijker profiel waarmee je opvalt tussen duizenden andere mensen op zoek naar de liefde. Deze tips komen uit een onderzoek van datingsite C-date. 

 

  • Ga voor een stralende profielfoto

Het ligt misschien voor de hand, maar de gekozen foto is voor een kwart van de online singles het belangrijkste onderdeel van andermans profiel.

Op een aantrekkelijke foto is je gezicht goed zichtbaar; zorg ervoor dat de focus van de foto daarop ligt. Een glimlach doet daarbij nog altijd wonderen. Een lachend gezicht ziet er aantrekkelijker uit en motiveert andere singles om contact te zoeken.

 

  • Een zelfverzekerde profieltekst

Een beschrijving van jezelf, het blijft misschien wel de lastigste klus bij het invullen van je online profiel. Een tip: houd het kort en bondig, en verval niet in vage termen. Waar houd je van, wat zijn je ambities en wat is je ultieme droom?

Deze dingen zeggen vaak veel meer over je dan termen als enthousiast, spontaan en ‘op zoek naar de prins op het witte paard’. Voorkom gezeur over eerdere relaties en blijf positief.

Een goede profieltekst straalt zelfvertrouwen uit, is hier en daar grappig en roept positieve gevoelens op. Kijk wel uit: teveel informatie is nooit goed.

Houd het spannend door niet alles over je leven te vertellen. Dit maakt anderen nieuwsgierig naar meer.

 

  • Kies een opvallende gebruikersnaam

Veel datingsites staan vol met Bart’s en Sofie’s. Vaak gebruiken singles hun echte naam ook als gebruikersnaam. Echt opvallen doe je hiermee niet.

Kies daarom voor een grappige en makkelijk te onthouden naam; denk bijvoorbeeld aan een term die iets zegt over je hobby of persoonlijkheid. Het zou zo maar de eerste aanleiding kunnen zijn voor iets moois. Je echte naam komt dan later wel.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest