Nieuws
462018
Nieuws

Unicef:

Nederlandse kinderen gelukkigst

FLORENCE - Volgens onderzoek van Unicef scoort Nederland het hoogst wat betreft het welzijn van kinderen. Dat staat in een dinsdagavond gepresenteerd rapport.

In de 29 meest ontwikkelde landen deed Unicef onderzoek naar materiële rijkdom, gezondheid en veiligheid, onderwijs, gedrag en huisvesting. Noorwegen, IJsland, Finland en Zweden maken de top 5 compleet. De Verenigde Staten, Litouwen. Letland en Roemenië sluiten de lijst.

Tevreden

Volgens Unicef gaf liefst 95 procent van de Nederlandse kinderen zelf aan ook tevreden te zijn over hun leven. In 2007 voerde Nederland ook de lijst aan.

Nederland scoort het beste van alle landen op het gebied van materieel welzijn, onderwijs en gedrag. Ons land neemt de vierde plaats in waar het gaat om huisvesting en een vijfde plek wat betreft gezondheid en veiligheid. Met een gemiddelde van 2,4 over de 5 onderzoeksgebieden blijft Nederland nummer 2 Noorwegen (gemiddelde 4,6) ruim voor.

Welzijn

Het welzijn van kinderen heeft invloed op ontwikkelingen op latere leeftijd, zoals werkloosheid, drugs- en alcoholgebruik en betrokkenheid bij misdaad. Om die reden is onderzoek naar het welzijn van belang voor het maken van beleid.