Nieuws
462328
Nieuws

‘26 perfecte leeftijd voor kinderen’

Het leek erop dat de vrouw van nu eerst aan zichzelf denkt door carrière te maken, zichzelf te ontwikkelen en nog even lekker van het leven moet gaan genieten voor ze aan kinderen begint. Nu blijkt uit Brits onderzoek dat de huidige moderne vrouw er toch vroeg bij moet zijn.

We zien ‘rond de 30’ niet meer als de perfecte leeftijd om aan kinderen te beginnen. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder ouders en kinderloze koppels. De ondervraagden vonden 26 jaar  de perfecte leeftijd om aan kinderen te beginnen. Voorwaarden zijn wel dat het koppel getrouwd is, een huis heeft en een gezamenlijk inkomen van ongeveer 29.000 euro per jaar.

Leefwereld

De ouders geven als reden voor hun vroege kinderwens aan, dat wie vroeg aan kinderen begint, tijd overhoudt voor verdere gezinsuitbreiding. Ook zouden jonge ouders minder ver afstaan van de leefwereld van hun kind.

Gezondheid

Ondanks de wens om op jonge leeftijd aan kinderen te beginnen, zegt 85 procent van de ondervraagden geen supplementen, zoals foliumzuur en vitamine D, te hebben geslikt tijdens de zwangerschap. Slechts de helft van de vrouwen wilde extra moeite doen om zwanger te raken. Zo was maar 1 op de 10 van de ondervraagde vrouwen bereid te stoppen met roken.