Nieuws
462441
Nieuws

Recept van maandag 28 november 2011

Appelkruimeltaart met bosbessen

undefined

Ingrediënten:

(10 personen) 200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur ~ 225 g suiker ~ 1 zakje vanillesuiker ~ 1 ei ~ 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd ~ 250 g moesappels ~ 150 g bosbessen ~ 1 tl gemalen kaneel

Bereiding:

Verwarm oven voor tot 200ºC. Leg vel bakpapier op bodem en sluit springvorm. Klop met deeghaken boter met 200 g suiker, vanillesuiker en wat zout zacht. Meng ei erdoor. Voeg in 2-3 porties bakmeel toe en kneed tot kruimelig maar goed gemengd deeg. Druk tweederde van deeg uit op de bodem van springvorm. Schil appels en snij in schijfjes. Meng de appel met de bosbessen, 25 g suiker en kaneel. Verdeel mengsel over de deegbodem. Verkruimel rest van het deeg boven taart. Bak ‘m ± 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en verwijder de vorm.

BEREIDINGSTIJD 20 minuten + 45 minuten oven

Appelfeest

Alle recepten komen uit Appeltaart, 70 originele unieke, authentieke, slanke en veelzijdige varianten (€ 247,95 Karakter Uitgevers ISBN 9789061129608).