Nieuws/Binnenland
462582
Binnenland

Medewerker McDonald's ontslagen na heldendaad

ROTTERDAM - McDonald's-medewerker Ovidiu van den Berg uit Rotterdam verrichtte enkele dagen geleden een heldendaad door in te grijpen toen een vrouw zwaar werd mishandeld in een filiaal van de fastfoodketen. De volgende dag kreeg hij echter geen bos bloemen, maar zijn ontslag aangeboden.

Ovidiu vertelt dat hij van zijn manager te horen kreeg dat hij vond dat hij door zijn actie niet alleen zichzelf maar ook het personeel in gevaar had gebracht. Zijn proeftijd werd afgebroken. ,,Ik wist niet wat ik hoorde! Ik kon de volgende dag, op 31 december, mijn spullen inleveren'', vertelt de jongeman aan het AD.

Ook de vrouwen die in de zaak werden mishandeld vinden het een schande hoe McDonald's om is gegaan met de daad van de medewerker. ,,Zijn ontslag is echt bizar. Als hij mij er niet tussenuit getrokken had, was ik er nog veel erger aan toe geweest'', vertelt de 24-jarige zwaar toegetakelde Karlin Hollingsworth.

De fastfoodketen ontkent dit en spreekt van een 'ongelukkig toeval'. In een verklaring laat de fastfoodketen weten: ,,het incident wordt ten onrechte gekoppeld aan het beëindigen van de proeftijd van een medewerker. Er zijn echter diverse voorvallen geweest gedurende zijn proeftijd, waardoor het management heeft gemeend zijn proeftijd niet te verlengen. De medewerker heeft ingestemd met de beëindiging van de proeftijd en heeft zonder onvertogen woord afscheid genomen."