Nieuws/Buitenland
462651
Buitenland

Massale vechtpartij Duitse asielzoekers

ELLWANGEN - Bij een massale vechtpartij in een asielzoekerscentrum in Duitsland zijn zondag vier mensen gewond geraakt. Zo'n vijftig vluchtelingen gingen met elkaar op de vuist in een centrum in Ellwangen, nabij Stuttgart. Ze gebruikten daarna ijzeren staven, brandblussers en stenen. Ook een politieauto werd bekogeld met stenen. De aanleiding van de vechtpartij is onduidelijk. Het centrum is met enkele duizenden bewoners een van de grootste van de deelstaat Baden-Württemberg.

Het is niet het eerste incident in een asielzoekerscentrum in Zuid-Duitsland. Maandag gingen veertig mensen in Eschbach im Breisgau elkaar met stokken te lijf na een ruzie in de gemeenschappelijke keuken. Op kerstavond raakten twee mensen zwaargewond bij een vechtpartij in Wertheim.

In Keulen werd zaterdagavond een asielzoekerscentrum bekogeld met vuurwerk. De Duitse politie arresteerde kort na het incident twee mannen van 21 en 25 jaar die fakkels zouden hebben gegooid naar het onderkomen in de wijk Mülheim. De schade bleef beperkt tot een gebroken ruit. Niemand raakte gewond.